woensdag 30 november 2005

Weer thuis

De site is in de lucht en jullie doen mee, dank je
Wat heerlijk om jullie reacties te lezen, ik voel me aangemoedigd, geliefd, en gesterkt. Mooie brandstof voor mijn positieve generator. Er zijn redelijk wat mensen die informeren naar de dolfijn; Het was op Curaçao, 2003 en de dolfijn heet Deedee. Ik vond het de meest ontroerende ‘happiness’ ervaring in mijn leven, vooral toen ze buiten de ‘ingestudeerde kunstjes’ om kwam spelen en de commando’s van de trainer negeerde. Dan voel je elkaar aan en kun je echt contact maken. Doen als je op Curaçao bent, de dolfijnen zwemmen in een natuurlijk afgebakend deel van de zee, bij het Sea Aquarium! O ja, vergeet er geen 200 dollar in te stoppen, anders doen ze het niet.

Gisteren in het Havenziekenhuis
De kijkoperatie in mijn lymfeklieren gisteren is prima verlopen. Dit was de zesde operatie in mijn leven en voor het eerst ben ik niet ziek en misselijk geweest, heerlijk! Ik vind pijn beter te verdragen dan misselijkheid en ik voelde mij gisteren een uur na de operatie al weer helemaal helder en actief. Kon zelfs mijn positieve gedachten niet stil krijgen en heb vannacht 10 levensdoelen vastgesteld. Deel ik op een ander moment met jullie. Waarschijnlijk heeft het achterwege blijven van pijnbestrijding in de vorm van morfine bijgedragen aan het feit dat ik niet ziek werd, buiten het feit om dat de ingreep klein was in vergelijking met de kijkoperatie aan mijn longen. Die operatie is mij zwaarder gevallen dan mijn baarmoederverwijdering van twee jaar geleden. Ik was er ook eigenlijk helemaal niet op voorbereid, omdat ik alleen maar bezig was met de diagnose die gesteld ging worden.

De uitslag
Morgen, 30 november, om 16.00 uur hebben we een afspraak bij de longarts om de uitslag te bespreken. Ik heb vanaf zaterdag een diepe innerlijke rust vol vertouwen die mij zegt dat de uitslag van mijn lymfeklieren positief is (in medische termen dus negatief) en dat ik klaar ben voor de operatie van vrijdag. Mijn lichaam is als een dolle aan het herstellen van twee operaties en het gaat goed, ik voel me fit en energiek, al zijn mijn lichamelijke beperkingen er zeker. In het proces tegen kanker gaat het om keuzes maken en daar gedisciplineerd voor gaan.

Mijn pijlers in mijn proces tegen kanker
1. De ondersteuning en liefde van Diederik, Yvon en andere familieleden en vrienden die nu heel dichtbij zijn,
2. Rust en balans; drie keer per dag mediteren, wandelen, positief denken en plannen maken voor de toekomst.
3. Specifieke voeding en voedingsupplementen (morgen hebben we een gesprek met Engelbert Valstar, arts/bioloog, gespecialiseerd in voeding voor mensen met kanker).
4. Mijn verhaal delen op deze site in contact met jullie.
5. Boeken lezen van mensen die kanker overwonnen hebben, mensen die alternatieve therapieën beschrijven, etc.
6. Symbolen die meereizen van bed naar bed; eendje Kwakkie, gekregen van Franca (heel dierbaar), de laatste foto van mij in ‘wetende gezondheid’, gemaakt zaterdag voor mijn operatie, samen met mijn zussen. Ik sta er stralend op! Kiss, mijn hangpoot olifantje.
7. Vertrouwen in het medisch behandelend team, wij doen het samen.

Belangrijke voeding; het ego van een trotse vrouw
Dave, één van de geweldige verpleegkundigen in het Havenziekenhuis, heeft gisteren mijn ego met behulp van mezelf weer een beetje opgepoetst. Hij keek vol bewondering naar de foto en zei; “mooie foto”. Waarop ik niet kon laten te zeggen; “niet alleen een mooie foto Dave, maar ik ben ook een hele mooie vrouw, je moet weten ik lig hier namelijk incognito (bril op, platgeslagen haartjes, geen make-up en een geweldig operatiehemd). Dave ging met alle plezier mee; “inderdaad je bent een mooie vrouw”. Blijft leuk. Voor nu groet ik jullie allemaal, tot morgenavond. Lieve groet, Nelly

PS: In het kader van de collectie bloemenkaarten, ik heb de voltallige serie in huis en zie met plezier uit naar een andere collectie.